Pian

  • Locatie Sala de canto
  • Durata 50 minute
  • Instructor Andreea Ghitan
Nivel de dificultate
  • Scazut
  • Mediu
  • Dificil

Aceste cursuri de pian au ca obiectiv sa ii invete pe cursanti cadrul general al muzicii, referitor la citirea notelor muzicale si ritm, urmand ca la urmatoarele nivele sa se urmareasca imbunatatirea cunostintelor muzicale si a repertoriului muzical.

Persoanele care studiaza muzica au o gandire complexa, aceasta arta ajuta la o relatioanerea intelectuala fructuoasa in orice cariera. De regula, copiii sunt cei care aleg pianul ca primul instrument pentru studiul muzicii.

La pian, satisfactia este imediata si progresele apar un pic mai repede in comparatie cu alte instrumente muzicale. Faptul ca mana dreapta si mana stanga canta lucruri diferite ajuta enorm la dezvoltarea motricitatii si unui contrapunct mental, si astfel la dezvoltarea inteligentei.

Realizeazam instantaneu ca in spatele fiecarei clape exista sunete clare si diferite, cu tonalitati joase in partea stanga, si urcand treptat catre tonalitatile inalte din partea dreapta. Asadar pentru copii jocul apare in momentul in care(din instinct) va incerca sa apese simultan mai multe clape cu degetele. Desi pianul este un instrument cu posibilitati complexe, claviatura sa este usor de inteles de catre un copil, iar elementele de baza ale muzicii se invata repede.

Nu trebuie deci sa ne mire ca atractia copiilor pentru pian este imediata, comparativ cu alte instrumente (cu coarde sau cele de suflat, unde sunetul se obtine mai greu, necesitand o anumita pozitie a bratelor, a degetelor, a buzelor sau invatarea unei minime tehnici de control al respiratiei).

Pianul ofera de asemenea si o vedere clara, de ansamblu asupra claviaturii, exprimand extrem de vizual elementele de baza ale muzicii (tonuri, semitonuri, game, arpegii, etc).

Contactul cu muzica clasica se face direct si nemijlocit prin studiul pianului. Este instrumentul pentru care marii compozitori au scris lucrari extraordinare din punct de vedere artistic, chiar daca ele sunt simple ca executie pianistica si abordabile inca de la varsta de 5, 6 ani. Daca se aprofundeaza studiul pianului, copilul de 13, 14 ani poate accede la cele mai inalte forme de expresie muzicala din punct de vedere al ideilor continute in aceste muzici.

Cursurile de pian dezvolta:

* abilitati artistice
* cultura muzicala
* creativitatea
* coerenta in gandire
* disciplina a mintii
* rezolvarea mai usoara a tuturor problemelor

Copiii care invata de mici sa cante la pian devin mai creativi, mai coerenti in gandire si se pot concentra mai usor cand au ceva de rezolvat, indiferent ca e o problema de scoala sau altceva. In plus, ei capata o foarte buna coordonare mana-ochi, isi imbunatatesc semnificativ memoria, devin mai disciplinati si mai responsabili. Copii se familiarizeaza, asadar, cu un instrument muzical de elita, asociat intotdeauna cu muzica de calitate si cu geniul.

Cursul se desfasoara individual si are durata de 50 minute. Varsta minima este de 4 ani.

Abonamente:

* 1 SEDINTA – 60 RON

* 8 SEDINTE/luna – 400 RON (50 ron/sed)

Cunoaste-ti instructorii

Andreea Ghitan

Pian, Vioara

Am obtinut numeroase premii nationale si internationale si am sustinut concerte pe scenele filarmonicilor din tara si strainatate.

Cursuri pentru copii

Clasa de balet

Informatii recente