Dans Contemporan

 • Locatie Sala mijlocie / mare
 • Durata 1 ora
 • Instructor Cezara Blioju, Oana Ionita
Nivel de dificultate
 • Scazut
 • Mediu
 • Dificil

Un stil de dans la moda, neconventional la care inveti sa-ti cunoasti corpul, spatiul si experimenta o noua dimenisune a trairilor interioare.

Dansul contemporan include elemente din Balet, Jazz, dar se refera mai mult la stare si energie. O fuziune de elemente coregrafice sau teatrale de la cele clasice până la cele post moderne

 Se afla intr-o constanta evolutie inca de la mijlocul secolului XX si este cunoscut ca fiind un stil de dans foarte expresiv ce permite interpretarea muzicala pentru a transmite un mesaj puternic. Se danseaza solo, in pereche sau in grup ca interpretare libera sau coregrafie. Cursul debuteaza cu o incalizre, apoi se urmareste realizarea unei mici coregrafii. Momente de improvizatie sunt si ele folosite in curs.  Ele au la baza principii din dansul contemporan: contractie extensie, utilizarea spatiului, lucrul in parteneriat, sau contactul cu solul.

Cateva motive sa participi la cursuri de dans contamporan:

Participarea la cursurile de dans contemporant este o excelenta metoda de dezvoltare personala si de cunoastere a propriilor abilitati. Afla mai jos principalele motive pentru care e bine sa incerci dansul contemporan:

 • Iti elibereaza mintea pentru a putea fi mai creativ;
 • Iti dezvolta simtul ritmic si capacitatea de a adapta miscarile la propriul stil;
 • Iti creste abilitatea de a dansa pe orice tip de scena;
 • Inveti sa dansezi pe ritmuri variate;
 • Iti imbunatatese reflexele si posibilitatea de a dansa la o viteza ridicata prin diverse schimburi de ritm si de directie.
 • Cei care experimentează acest tip de dans ajung la o conexiune profundă cu trupul şi mintea lor, trăind senzaţii minunate ce pot aduce o stare de echilibru, eliberare de emoţii reprimate şi control. Prin muzică, mişcări naturale, respiraţie şi improvizaţie poţi explora universul tău interior, descoperind un mod armonios de a trăi. Dansul contemporan este arta care te poartă într-o călătorie în lumea simţurilor, fiind un mod de a te mişca, de a te simţi, de a respira şi de a te conecta cu tine.
 • Partea frumoasă este că nu trebuie sa fii neapărat profesionist pentru a practica dansul contemporan. Deşi sunt utilizate tehnici care stau la baza dansului în general, acest tip de dans este foarte permisiv, oferind tuturor posibilitatea de a experimenta trăiri de neimaginat şi de a exprima sentimente profunde cu ajutorul mişcării trupului. Dansul contemporan reprezintă proiecţia unei poveşti în care poţi să te exprimi liber, comunicarea prin mişcări de dans fiind o cale spre libertate, creaţie şi armonizare.

Cunoaste-ti instructorii

Oana Ionita

Balet, Salsa, Dans Contemporan, Dansul mirilor

Imi doresc sa promovez dansul in activitatea oamenilor deschisi catre miscare, sport sau care isi doresc sa redescopere o latura frumoasa si dinamica a vietii.

Cezara Blioju

Dans contemporan

SUNT DANSATOARE, COREGRAF, OM. Va astept la cursul de dans contemporan cu mare drag. Va astept nerabdatoare pe un drum al performantei si al disciplinei, dar si pe unul al relaxarii si cunoasterii propriului corp. Indrazniti ! si, va spun un secret: In dansul contemporan nu exista miscare gresita sau miscare corecta; exista doar miscare!

Cursuri pentru copii

Clasa de balet

Informatii recente